Bouwfysica - Van der Linden, A. C., ....- (Amersfoort : ThiemeMeulenhoff, 2017)
De 8e druk van Bouwfysica (2016) is bestemd voor studenten in het hbo/wo, opleidingen Bouwkunde en Civiele techniek. Het behandelt alle benodigde basiskennis van het vakgebied. Warmte- en vochttransport en de implicaties daarvan voor de energiehuishouding van het gebouw en de duurzaamheid van constructies (inwendige condensatie en dergelijke), dag- en kunstverlichting, zontoetreding, passieve zonne-energiewinst én zonwering, ventilatie en luchtkwaliteit. Daarbij is er uiteraard ook aandacht voor energieprestatienormering en -advies en de hiervoor geldende wet- en regelgeving en wordt een overzicht gegeven van de voor duurzaam bouwen bestaande beoordelingsmethoden. Wat betreft geluid komen alle basisbegrippen en de toepassingen daarvan in ruimte-akoestiek (nagalmtijd en dergelijke) en geluidsisolatie aan de orde. Het boek besluit met een hoofdstuk over brandveiligheid. Een onderwerp waaraan steeds meer aandacht wordt besteed, met name ook vanuit de bouwfysicabureaus. Uitstekend naslagwerk De overzichtelijke structuur en de vele verhelderende figuren en tabellen maken van dit boek, naast een eerste leerboek, een uitstekend naslagwerk voor studenten tijdens oefeningen en afstudeertrajecten, maar zeker ook voor hen die werkzaam zijn in de beroepspraktijk. Veel scholen in het hbo-onderwijs Bouwkunde en de BSC-opleiding aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft gebruiken Bouwfysica. Bijbehorend lesmateriaal Het aanvullend lesmateriaal bij dit boek vind je op de bijbehorende website techniekvoorhbo.nl.
Keywords: Bouw ; fysica