Codeklas : waarom we kinderen zouden leren programmeren - Maas, Pauline, ....- ([Groningen] : BoekTweePuntNul, 2015)
CodeKlas is een inspiratieboek over programmeren met kinderen, voor leraren en ouders van kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. Centraal staan vragen als: Wat is er zo leuk aan leren programmeren? En waarom zouden kinderen dat al op jonge leeftijd moeten leren? Hoe ga je zelf met kinderen aan de slag, op school en thuis? Auteur Pauline Maas geeft bij 8 thema's (zoals robots, games en websites) de benodigde achtergrond en visie. Bij deze thema's beschrijven 40 co-auteurs evenzoveel tools waarmee iedereen direct aan de slag kan. In 10 interviews vertellen mensen uit onderwijs en bedrijfsleven waarom zij het belangrijk vinden dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met programmeren. Tenslotte wordt een aanzet gegeven tot een leerlijn programmeren in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Meer informatie op www.codeklas.nl. Pauline Maas wil alle kinderen - en zeker ook meisjes - al op jonge leeftijd inspireren met uitdagende programmeeropdrachten. Ze staat geregeld voor de klas als 'computerjuf' en geeft lessen in programmeren en robotica. Vanuit haar bedrijf 4PIP schreef zij verschillende lesboeken voor kinderen over het maken van games. Pauline verzorgt ook het lesmateriaal voor de site www.codekinderen.nl. CodeKlas is een BoekTweePuntNul-uitgave. BoekTweePuntNul is een jonge innovatieve uitgeverij, ontstaan uit het boek BoekTweePuntNul. Aan de laatste editie van dat boek over web 2.0, social media en tools schreven meer dan 200 co-auteurs mee. De visie van BoekTweePuntNul is dan ook co-creatief uitgeven: samen inspireren we elkaar en de lezers van onze boeken en apps. Louis Hilgers, Tessa van Zadelhoff, Judith Eurlings en Alex-Jan Sigtermans zijn de drijvende kracht achter BoekTweePuntNul. Meer weten? Kijk op www.boektweepuntnul.nl.
Keywords: Computers ; basisonderwijs