Wegwijs in sportvoeding : kracht-, duur- en recreatiesport - Lelieveld, Irene, ....- (Delft : Elmar, 2017)
De ideeën over wat wel en wat juist niet gedronken of gegeten moet worden voor, tijdens en na het sporten wisselen vaak en adviezen spreken elkaar nogal eens tegen. Kortom de chaos is groot. Als voedingstherapeut en sportbeoefenaar heeft Irene Lelieveld gezonde en natuurlijke voeding tot uitgangspunt gekozen bij haar adviezen over welke voeding het beste past bij kracht-, duur- en recreatiesport. In dit boek uitgebreide informatie over ondermeer: * Voeding en sportprestaties * Voeding en sport bij onder- en overgewicht * Hormonen in balans houden * De juiste suikerspiegel en zuurbalans * Koolhydraten, vetten en eiwitten * Ongezonde synthetische sportvoeding * Sporters die vegetarisch eten en/of voedselallergie hebben * Weekmenu's
Keywords: Sport en voeding