Materiaalkunde - Budinski, Kenneth G., 1939-; Budinski, MIchael K., ....-; Wei, William, ....- (Amsterdam : Pearson, 2017)
Beoogd wordt om hogere technici informatie te verschaffen die nodig is om op een verantwoorde wijze materialen voor een constructie te kunnen kiezen, met kennis van: beperkingen materialen, relaties met fabricagemethoden, enz. Door de opzet van deze 'Integrale materiaalkeuze en Integrale materiaalkunde' worden in een enkel boek alle voor de techniek belangrijke materiaalgroepen evenwichtig behandeld vanuit eenzelfde invalshoek en wordt veel aandacht geschonken aan een groot aantal direct aanverwante vakgebieden. Dit laatste draagt bij tot het leren integraal te denken in de techniek, een - ook economisch - zo noodzakelijke eigenschap in onze post-moderne maatschappij. Voor gebruikers van technische materialen is dit een basisboek voor het hanteren van materiaalkundige kennis in de technologische praktijk. Het bevat een complete cursus inzake materiaalkunde, materiaalkeuze en -technologie voor de technicus op HTO-niveau. Elk hoofdstuk begint met de opsomming van de 'Leerdoelen' en besluit met een: 'Samenvatting', 'Belangrijke termen' en 'Vragen'. De tekst wordt optimaal ondersteund door tekeningen, grafieken, tabellen, enz. en besluit met diverse lijsten en tabellen. Bevat een 'Index'.
Eerder verschenen o.d.t.: Materiaalkunde voor technici Bew. van de 9de ed. van de Engelse uitg.
Keywords: Materiaalleer