Dankboek : dagboek voor een tevredener leven - Pfauth, Ernst-Jan, ....- (Amsterdam : De Correspondent, 2017)
Ken je de neiging om te denken: hoe kan mijn werk beter? Hoe kan mijn leven beter? Hoe kan ik beter? In onze prestatiemaatschappij streven we constant naar een betere versie van onszelf. Geen wonder dat meer dan een miljoen Nederlanders burn-outklachten hebben. Na twee jaar zelfhulpboeken lezen kwam Ernst-Jan Pfauth tot de conclusie: als je altijd streeft naar meer en beter, vergeet je dankbaar te zijn voor wat je al hebt. En dat terwijl onderzoek aantoont dat geluk juist sterk samenhangt met dankbaarheid. Daarom schreef Ernst-Jan dit Dankboek: een pleidooi voor dankbaarheid. Met wetenschappelijk onderbouwde tips en persoonlijke bevindingen om meer voldoening uit je leven te halen. En met een dagboek dat je helpt dit vol te houden. Ernst-Jan Pfauth (1986) is uitgever van De Correspondent, waarvoor hij twee jaar schreef over zelfverbetering. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes nam hem op in de lijst 30 interessantste Europeanen onder de 30.
Keywords: Zelfontplooiing