Rekensprint : extra : automatiseren van basissommen tot 1000. ([s.l.] : Uitgeverij Schoolsupport)
Doos met handleiding met daarin achtergrondinformatie, verwijzing naar toetsen, instapschema's en een ‘aftekenschema' 40 weekkaarten met telkens 4 oefenmomenten per week en exact beschreven oefeningen. 36 doosjes met sprintkaartjes met daarop een som en op de achterkant de uitkomst én (indien van toepassing) de gewenste strategie en/of de deelstappen digibordversie voor gebruik met de hele groep en in kleine instructiegroepen opbergdoos
Rekensprint Extra is de opvolger van Rekensprint Basis. Dit programma oefent het rekenen tot 1000 en het tellen en getalbegrip tot 10.000. Het programma is geschikt voor leerlingen vanaf groep 5 en 6 (België: 3e en 4e leerjaar). Er ligt veel nadruk op vermenigvuldigen en delen. Bij het optellen en aftrekken worden opgaven geoefend, die met enkele tussenstappen uit het hoofd kunnen worden uitgerekend. Vernieuwd in 2017 Rekensprint Extra is vernieuwd. Rekensprint Extra is aangevuld met sprintkaartjes voor klokkijken. Het programma sluit nu aan bij het rekenmuurtje en de Bareka profieltoets. Bovendien is Rekensprint Extra nu ook digitaal beschikbaar voor op het digibord. Voor wie is Rekensprint Extra geschikt? het programma is geschikt voor leerlingen vanaf groep 5 en 6 leerlingen kunnen starten met Rekensprint Extra als: Splitsingen t/m 10 redelijk vlot gekend zijn. De leerling de meeste sommen tot 100 binnen het tiental uit het hoofd kan uitrekenen. De rijgstrategie bij de sprong over het tiental wordt toegepast. Tafels en deeltafels t/m 10 redelijk geautomatiseerd zijn, onderhoud blijft nodig. Inzicht in getallen tot 1000 voldoende is en teloefeningen tot 1000 redelijk vlot verlopen. Hoe werken leerlingen met Rekensprint Extra? als remediërend materiaal voor individuele leerlingen of kleine groepjes naast elke rekenmethode in RT-praktijk of thuis, waarbij de ouders met de kinderen oefenen door remedial teacher, leerkracht, hulpouder, stagiair, klassen-assistent, tutor of bij coöperatief leren in duo's
Keywords: Rekenen ; basisonderwijs