De wedstrijd van Schildpad en Haas - Visser, Rian, 1966-; Meirink, Tineke, ....- (Tilburg : Zwijsen, 2014)
Een prentenboek in oblong over de wedstrijd die Haas en Schildpad samen aangaan: wie is er het eerste bij de paardenbloemen aan het einde van het pad? Schildpad doet het op zijn dooie gemak en blijft maar doorgaan, terwijl Haas allerlei dingen tussendoor doet: koprollen maken en het gebruiken van fitnesstoestellen als boomstammen, rekstok en klimrek. Onderweg komen er steeds meer dieren bij die iets aan de wedstrijd willen bijdragen als EHBO'er, tijdmeter en verzorger. De tekst is vlot geschreven en aantrekkelijk door de herhalingen. De tekeningen in voornamelijk groene, natuurlijke tinten vertellen het verhaal en geven een mooie aanvulling op de teksten. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar een leuk boek om zelf te bekijken en voorgelezen te krijgen.
Haas en Schildpad houden een hardloopwedstrijd. Haas weet zeker dat hij zal winnen en daarom kan hij best nog een koprol maken en over een boomstam springen. Ondertussen kruipt Schildpad rustig verder... Vanaf ca. 4 jaar.