Een huis? Een thuis! : over ouderen en wonen - De Witte, Nico, ....-; Smetcoren, An-Sofie, ....-; De Donder, Liesbeth, ....- (Brugge : Vanden Broele, 2012)
Een huis? een thuis?" wil een helder beeld schetsen van de huisvestingssituatie van Vlaamse ouderen. Deze uitgave doet daarvoor een beroep op cijfermateriaal afkomstig van uitgebreide ouderenbehoefteonderzoeken. De woonsituatie, woonwensen en woonbehoeften van meer dan 64.000 Vlaamse 60-plussers worden in kaart gebracht. Op die manier krijgt u een duidelijk antwoord op vragen als: Hoe is het gesteld met de kwaliteit van de huisvesting? Wat zijn doorslaggevende factoren voor ouderen om te verhuizen? Welke woonalternatieven neemt men in overweging? Het boek reikt zo de nodige instrumenten aan om aan de slag te kunnen rond woonkwaliteit en woonzorg bij oudere