Bewegen zonder pijn : spier- en gewrichtsklachten behandelen : start natuurlijk bij jezelf - De Coninck, Daan, ....- (Gent : Borgeerhoff & Lamberigts, 2017)
Pijn aan de gewrichten en spieren, wie kent het niet? Lage rugpijn na een dag stilzitten aan je bureau, een zeurende knie na het joggen, een overbelaste pols, kloppende pijn in de nek die je er niet uit gemasseerd krijgt, stijve vingers bij het opstaan… Heel veel mensen moeten leven met pijn, soms tijdelijk, vaak dag in, dag uit. In ‘Bewegen zonder pijn' legt dokter Daan De Coninck aan de hand van case studies uit hoe je bepaalde klachten kan herleiden naar een diagnose, en vooral: wat je eraan kan doen. Heel veel mensen hebben geen flauw benul wat er precies schort en maken het erger door niets – of de verkeerde dingen – te ondernemen. In het boek krijg je een antwoord op vragen als: wat kan ik er zelf aan doen? Wanneer moet ik naar de dokter? Welke voedingssupplementen kunnen soelaas bieden? Mag of moet ik sporten, en welke sporten beoefen ik dan best? Dit boek wil op die manier een inzicht bieden in de spier- en gewrichtspijnen waar een groot deel van de bevolking mee zit. Dokter Daan De Coninck heeft een gerenommeerde dokterspraktijk in Sint-Kruis, Brugge. In zijn praktijk legt hij de klemtoon op een integrale geneeskundige aanpak en de combinatie van conventionele en holistische geneeswijzen
Keywords: Reuma - Beenderziekten