Zelfregulatie in de sportpraktijk : succesmethode voor talentontwikkeling - Idema, Wietske, ....-; Torenbeek, Marjolein, ....- (Nieuwegein : Arko Sports Media, 2016)
Succesmethode voor talentontwikkeling Dit boek is een praktisch handboek voor iedereen die kinderen en jongeren in de leeftijd van vier tot 23 jaar op hun eigen niveau beter wil leren bewegen en sporten, onder wie (toekomstige) trainers, coaches, vakdocenten lichamelijke opvoeding, sportmanagers, fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen, ouders, leefstijldeskundigen en scouts. Met de didactische methode ZIPcoach werk je tijdens een training of les op een gestructureerde manier aan de zelfregulatieve vaardigheden doelen stellen, plannen, monitoren, evalueren en reflecteren. Op die manier breng je 'Zelfregulatie In Praktijk' en schep je een zelfregulatieklimaat waarin de sporter de ruimte krijgt om samen met jou zijn talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Je kunt ZIPcoach gebruiken bij de begeleiding van e´e´n sporter, een groep sporters, heel jonge sporters (mini's) en tijdens videoanalyse. In elk hoofdstuk staan praktijkvoorbeelden van trainers, docenten en begeleiders die het gebruik van ZIPcoach illustreren.