1 op de 4 : kindermishandeling, een publiek probleem - van Beek, Krijn, 1963-; Steketee, Majone (Margaretha Johanna), 1959-; Van Doorn, Lia (Cornelia), 1961- (Amsterdam : Van Gennep, 2017)
WAAROM KINDERMISHANDELING ZO MOEILIJK AAN TE PAKKEN IS (Onder redactie van Krijn van Beek, Majone Steketee, Lia van Doorn & Marcel Ham) Jaarlijks zijn er in ons land meer dan 118.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling of verwaarlozing. Eén op vier Nederlanders heeft er ooit onder geleden of doet dat nog steeds. De cijfers dalen niet. We staan als samenleving machteloos tegenover een van de meest schadelijke van alle misdaden. Dat heeft veel te maken met onze omgang met dit 'wicked problem'. We beschouwen het al snel als privéprobleem, want met de opvoeding van andermans kinderen bemoei je je niet. We weten ook niet goed wat er aan te doen is en wie dat dan moet doen. In dit boek onderzoeken experts en onderzoekers kindermishandeling als publiek probleem. Hoe krijgen we er grip op?
Verschijnt als Jaarboek bij het Tijdschrift vooor Sociale Vraagstukken 2017
Keywords: Kindermishandeling