De kracht van geld : een psychologische verkenning - Hammond, Claudia, ....- (Amsterdam : Atlas Contact, 2017)
In de zomer van 1994 verbrandden bandleden van The klf echte bankbiljetten ter waarde van 1 miljoen pond. Het publiek was hevig verontwaardigd en boos. Hadden de artiesten hun geld verspild aan nieuwe designersneakers of sportauto's, dan had je niemand erover gehoord. Maar geld vernietigen, dat kon écht niet. ‘Geef het dan weg!' Psychologe Claudia Hammond duikt in de verrassende psychologie van geld en laat zien dat onze relatie ermee complexer is dan we denken. Elke dag hebben we te maken met geld: we geven, ontvangen, lenen, kopen, ruilen, sparen, verliezen, winnen. We weten dat we geld nodig hebben, en we willen er steeds meer van hebben. Wat doet geld met ons? Hoe gedragen we ons met minder of meer geld? En in hoeverre heeft geld ons in zijn greep? Ook geeft ze eenvoudige en effectieve tips die zullen helpen kritisch na te denken over de invloed van geld, beter gebruik te maken van geld en geld beter te beheren.