Athletic skills model : voor een optimale talentontwikkeling : geen specialisten, maar atleten met een specialisatie - Wormhoudt, René, ....-; Teunissen, Jan Willem, ....-; Savelsbergh, Geert Jozef Peter, 1957-; De Graaff, Mirjam, ....- (Nieuwegein : Arko Sports Media, 2016)
Het Athletic Skills Model (ASM) is door deze auteurs opgesteld met als doel om jeugdige sporters te begeleiden tot volwassen bewegers. Het is een holistisch model en gaat over gezondheid, welzijn, sporten en talentontwikkeling. De fysieke aspecten van sporten en sportbegeleiding zijn het uitgangspunt van het ASM. Het heeft een basis in wetenschappelijke studies. Het doel is om jongeren met plezier te laten sporten en zo hun talenten te ontwikkelen op motorisch gebied, op coördinatievlakken en ook cognitief. Het ASM wordt uitgelegd en de praktijkervaringen ermee worden beschreven. De drie auteurs zijn Nederlandse professionals op het gebied van bewegen en sport als fysiotherapeut, universitair docent en hoogleraar. Ze hebben veel ervaring en de diverse invalshoeken van de auteurs vullen elkaar aan. Het boek is vooral gericht op begeleiders, trainers en coaches van jeugdige sporters.
Met lit. opg.