Hot to cold : an odyssey of architectural adaptation - Ingels, Bjarke, ....- (Köln : Taschen, 2015)
Dit zeer inspirerende architectuurboek van de BIG- groep (Bjarke Ingels Group) valt samen met de gelijknamige tentoonstelling in het National Building Museum in Washington DC en presenteert 60 bijzondere architectuurstudies die gesitueerd zijn in barre klimatologische omstandigheden. Een zoektocht naar de ultieme symbiose tussen architectuur en omgeving, klimaat en landschap. Het boek is ingedeeld naar klimaat, als een reis rond de wereld, vanaf de heetste plekken op onze aarde in de Arabische woestijn naar een van de koudste plekken, de Finse toendra. Enkele voorbeeldprojecten zijn: 'The LEGO House' in Denemarken, de bijzondere dierentuin 'Zootopia' in Denemarken en de beroemde museumenclave 'Smithsonian' masterplan in Washington, USA. Met schitterende kleurenfoto's, dwarsdoorsneden, plattegronden en artist impressions. Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse architectuur. Geheel Engelstalig. © NBD Biblion
Overzicht in woord en beeld van hedendaagse architectuur die zich moest aanpassen aan extreme klimaatomstandigheden. - Publ. n.a.v. de tentoonstelling te Washington D.C. (National Building Museum) van 24 januari tot 30 augustus 2015