Ontdek vloggen! : alles over vloggen en internet-tv - Timroff, Bob, ....- (Culemborg : Van Duuren Management, 2017)
We vinden het normaal om naast tv-programma's ook naar 'amateurs' op YouTube te kijken. Hoewel amateurs? Menig vlogger heeft hogere kijkcijfers dan de best bekeken tv-programma's. Dit boek behandelt de geschiedenis, de ontwikkelingen en de mogelijkheden van web-tv, internet-tv, en vloggen. YouTube komt uitgebreid aan bod: de geschiedenis, de gebruikers, maar vooral hoe jij deze videosharingwebsite kunt gebruiken voor het opbouwen van een eigen videokanaal. Uit de inhoud: Van Coffeecam tot YouTube: leer over het ontstaan van web-tv, internet-tv en vloggen. Internet-tv: de komst van internet heeft er voor gezorgd dat we alle denkbare videocontent kunnen bekijken die we wensen, waar en wanneer we maar willen, we vertellen hoe je kunt kijken naar online videocontent. YouTube: lees over het ontstaan en de ontwikkeling van YouTube, maak kennis met YouTube-klassiekers en de nieuwe sterren op deze videosharingwebsite. Vloggen: wat is vloggen, hoe kun je er zelf mee aan de slag, hoe maak je een YouTube-kanaal, wat is het concept van jouw videokanaal, welke hulpmiddelen kun je gebruiken. Tips en trucs: ontdek zaken als belichting, compositie, camerakeuze, opnemen, beeld en geluid, software en apps, profiteer van de tips voor het verbeteren van je videocontent of vlog.