Ontwerpen is geen kunst : 31 artikelen over de ontwerppraktijk, ontwerpprojecten en de samenwerking tusssen ontwerper en opdrachtgever - Stavorinus, Roel, ....-; Koscielniak, Cyprian, ....- ([Breda] : The Eriskay Connection, 2016)
In Ontwerpen is geen kunst stelt designmanager, Roel Stavorinus dat veel ontwerpers kansen laten liggen. Terwijl zij juist met hun competenties van grote toegevoegde waarde zijn voor organisaties. Stavorinus roept ontwerpers op zich beter te verdiepen in hun opdrachtgevers en hun dienstverlening in te richten als maatwerk. Uit ervaring van de auteur blijkt dat ontwerpers vooral geneigd zijn om aan het eindresultaat te denken. Ontwerpers die een brug weten te slaan tussen management en ontwerp, tussen creatieve doelstellingen en bedrijfs-doelstellingen, werken beter samen met hun opdrachtgevers. Daarmee wordt een goede basis gelegd voor design-management, voor de groei, verbetering en professionalisering van design in organisaties. Het boek Ontwerpen is geen kunst is geen theoretisch verhaal. Het wordt geïllustreerd met heldere voorbeelden uit de praktijk en reikt een vracht aan praktische tips en suggesties aan. Daarmee is het interessant voor zowel de beginnende als de ervaren ontwerper.