Theater : een westerse geschiedenis - Crombez, Thomas, 1978-; Koopmans, Jelle, 1959-; Peeters, Frank (Frank J.), 1954-; Vanhaesebrouck, Karel, 1978- (Leuven, België : LannooCampus, 2015)
De westerse theatergeschiedenis op een eigentijdse manier in kaart gebracht Theater. Een westerse geschiedenis deelt de transformatie van het westerse theater in vijf grote periodes in: het theater in de oudheid, het toneel in de middeleeuwen, het vroegmoderne, het laatmoderne en het hedendaagse theater. Gedreven door jarenlange ervaring met wetenschappelijke theaterstudie benaderen de auteurs het toneel vanuit een breder cultuurhistorisch perspectief. Op die manier presenteren ze een nieuw en actueel handboek dat perfect aansluit bij de recentste ontwikkelingen in het vakgebied. Dit boek biedt meer dan een anekdotische beschrijving van de geschiedenis van het theater. Theater is immers geen eenzijdige studie van de gesproken tekst, maar biedt een integraal perspectief op de historische spektakelcultuur, met alle sociale, esthetische, culturele en materiële implicaties van dien. Bovendien biedt dit naslagwerk door de rijkdom aan duidend fotomateriaal behalve een tekstuele ook een visuele geschiedenis van een kunst waar kijken steeds gepaard gaat met en vaak primeerde op luisteren.
Includes bibliographical references (pages 321-330).
Keywords: Theater -- History -- Europe