Re-inventing business : hoe bedrijven hun businessmodel innoveren - Volberda, Henk, ....-; Van den Bosch, Frans, ....-; Heij, Kevin, ....- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2013)
Moet ik mijn businessmodel innoveren? Wie zich dat afvraagt, zal weinig hebben aan dit boek. Re-inventing business gaat er namelijk vanuit dat businessmodel-innovatie vanzelfsprekend is en een voorwaarde voor zakelijk succes. Echter, op de drie bedrijven verwaarloost zijn businessmodel. Dit boek concentreert zich op het hoe en wanneer van businessmodel-innovatie. Het biedt managers recepten om de concurrentie te slim af te zijn en helpt ze te kiezen tussen verbetering van het bestaande businessmodel of radicale vernieuwing ervan. Eigen onderzoek en casuiek uit binnen- en buitenland schragen de conclusies. Een panel van Nederlandse topmanagers formuleert de dos-and-donts van businessmodel-innovatie.