Werken is genezen : over de bijwerkingen van het doktersbriefje - Godderis, Lode, ....- (Leuven : LannooCampus, 2017)
Nooit eerder steeg het aantal langdurig zieken die thuis blijven van het werk zo snel als de laatste 2 jaar. Het doktersattest is daarbij noodzakelijk om mensen rust te gunnen en te genezen. Maar slechts zelden wordt stilgestaan bij de potentieel nadelige nevenwerkingen bij frequent en langdurig gebruik. Onderzoek heeft meermaals aangetoond dat hoe langer iemand afwezig is, hoe moeilijker het wordt om effectief te genezen en te re-integreren. Hoofdreden is de angst voor de terugkeer naar de werkgever. In dit boek toont Lode Godderis hoe succesvolle re-integratie op het werk eruit moet zien. In tegenstelling tot wat vaak wordt geloofd, wordt hier maar beter snel mee gestart. In concrete aanbevelingen voor zowel de artsen als de werkgevers pleit de auteur voor een ander voorschrijfgedrag en een andere werkcultuur.