Materiaalkunde : fundamenten voor ingenieurs - Verlinden, Bert, ....-; Blanpain, Bart, ....- (Leuven : Acco, 2017)
Materiaalkunde legt een brug tussen ontwerp en realiteit. Voor de ingenieur-ontwerper speelt de materiaalkeuze een cruciale rol. Niet alleen de eigenschappen van de gekozen materialen (sterkte, stijfheid, thermische of elektrische geleidbaarheid …) zijn hierbij van belang, maar ook de stabiliteit tijdens het gebruik (corrosiebestendigheid, weerstand tegen vermoeiing, gedrag bij hoge temperatuur …) en de ecologische impact van een bepaalde materiaalkeuze. Om deze eisen correct in te schatten, is een goed inzicht nodig in de materiaalwetenschap, die zich vooral toespitst op het begrijpen van de relaties tussen materiaalprocessing, structuur van het materiaal en materiaaleigenschappen. Dit boek is dan ook deels gericht op de materiaalwetenschap en deels op de materiaaltechnologie, met als uiteindelijk doel de lezer een grondige inleiding te geven in het domein van de materiaalkunde.
Includes bibliographical references.
Keywords: 62-039 -- Engineering materials in general