100 interiors around the world - Taschen, Balthazar, ....-; Taschen, Laszlo, ....- (Köln : Taschen, 2015)
Een reis om de wereld langs honderd bijzondere interieurs op zes continenten. De villa's, appartementen en vakantiewoningen – nieuw gebouwd of al bestaand – zijn ingericht door de bewoner(s) of door een interieurarchitect. De inrichting varieert van klassiek/vintage tot minimalistisch, maar is altijd origineel en fascinerend. De bewoners zijn nogal eens (binnenhuis)architect, ontwerper of beeldend kunstenaar. Per woning is een korte (bouw)geschiedenis opgenomen met een kleine foto van het exterieur; daarna volgen zo'n zes tot acht pagina's met prachtige kleurenfoto's van de verschillende vertrekken met korte tekstjes ter verduidelijking. De uitgave is grotendeels een compilatie uit eerder gepubliceerde interieur en lifestyle titels van de uitgever. Met teksten in het Engels, Frans en Duits. Twee banden in cassette, alfabetisch op woonplaats gerangschikt: A-M, M-Z. Inspirerende jubileumuitgave volgens de beproefde Taschen formule. Op de binnenkanten van de omslagen staan de werelddelen met de betreffende woonplaatsen.
With pictures by leading interior photographers including: Xavier Béjot, Pieter Estersohn, Marina Faust, Reto Guntli, François Halard, HieplerBrunier, Ditte Isager, Nikolas Koenig, Ricardo Labougle, Eric Laignel, Åke Lindman, Thomas Loof, Jason Schmidt, Mark Seelen, René Stoeltie, Tim Street-Porter, Vincent Thibert, Simon Upton, Paul Warchol.About the Series: Bibliotheca Universalis Compact cultural companions celebrating the eclectic TASCHEN universe at an unbeatable, democratic price! Since we started our work as cultural archaeologists in 1980, the name TASCHEN has become synonymous with accessible, open-minded publishing.Bibliotheca Universalis brings together nearly 100 of our all-time favorite titles in a neat new format so you can curate your own affordable library of art, anthropology, and aphrodisia. Bookworms delight never bore, always excite!Text in English, French, and German
Drietalig: Engels - Duits - Frans