De introductiegids : 49 tips voor het inwerken van nieuw personeel - Al, Toine, ....- (Zaltbommel : Haystack, 2008)
Het introductieprogramma is slechts een klein onderdeel van het totale HRM-beleid. Een goede introductie van een nieuwe medewerker is echter een investering voor de toekomst. Ongeschreven regels van een organisatie bespreken, rustmomenten inbouwen op de eerste werkdagen en het aan elkaar koppelen (buddyprogramma's) van nieuwkomers zijn enkele tips. In helder, direct taalgebruik en via een overzichtelijke bladspiegel geeft de auteur adviezen die bruikbaar zijn voor HR-specialisten, leidinggevenden en de nieuwkomers zelf. Zo mag je best al om een rondleiding vragen voor je eerste werkdag. Een ander bruikbaar advies is om de sollicitatieprocedures af te stemmen op het introductieprogramma. In tijden van schaarste is adequaat personeel moeilijk te vinden. Na een succesvolle werving wil een organisatie dit verse kapitaal graag behouden. Deze gids staat vol tips, adviezen en best practices. Behalve het boek van Joost Ardts uit 2003 'Introductiebeleid'* zijn er geen recente titels op de markt die specifiek aan nieuwe medewerkers aandacht besteden.
Nog steeds worden veel nieuwe medewerkers op de eerste werkdag aan hun lot overgelaten. Een enorme verspilling van productiviteit en een bron van frustratie, demotivatie en verloop! Geef nieuwe medewerkers van hoog tot laag een vliegende start met de strategie'n en praktische tips uit De introductiegids en maak ze snel en effici'nt wegwijs in je organisatie. Inclusief veertien best practices van bedrijven met een bijzonder introductiebeleid! Een onmisbaar handboek voor ondernemers, leidinggevenden, p&o'ers en ieder ander die nieuwe collega's wil inwerken en motiveren.
Keywords: Personeelsbeleid