Marketing : de basisprincipes - De Lembre, Katheline, ....- (Leuven : Acco, 2017)
Dit handboek geeft een overzicht van de basisprincipes van marketing. In zes delen komen aan de orde: communicatie en marketing, de betekenis van marketing om vervolgens uitgebreid in te gaan op de marketingmix: productbeleid, prijsbeleid, distributiebeleid en geïntegreerd marketingcommunicatiebeleid. Binnen deze delen is er ook aandacht voor nieuwe marketingtrends als content marketing, branded journalism, crowdsourcing, digital storytelling, sociale media etc. Elk onderdeel bevat leerdoelen en studietips. De Vlaamse auteur is docente Marketing aan de hogeschool in Gent en docente Mediastudies. Ze heeft ook het handboek 'Media onder de loep' (2011)* geschreven. Het boek heeft een prettige lay-out met trefwoorden in de kantlijn. Het is met name bedoeld voor bachelorstudenten die een overzichtelijk beeld willen hebben van het marketinglandschap en de principes en processen van marketing. Daarmee is het ook interessant voor de leek die meer wil weten over het vakgebied marketing.
Keywords: Marketing