Ontdekkend leren voetballen - Walinga, Wytse, ....-; Koekoek, Jeroen, ....-; Luchtenberg, Stefan, ....-; Rosink, Dennis, ....- (Deventer : ...daM, 2017)
Voor veel kinderen is leren voetballen een grote passie. Het begint vaak al op straat, op veldjes en op pleintjes. Juist daar wordt volgens velen het fundament gelegd voor hun ontwikkeling. Jonge spelers ontdekken dan zelf hoe het spel in elkaar zit. 'Ontdekkend leren voetballen' beschrijft hoe de kracht van zelf ontdekken ook in de training een rol kan spelen. Het breekt een lans voor leren in het spel met een trainer die nauwkeurig de leerrijke omgeving ontwerpt. Het boek combineert de praktijkkennis uit het voetbal met actuele wetenschappelijke inzichten op het gebied van motorisch leren en spel. Aan de hand van voorbeelden van praktijkgerichte spelvormen, leren kinderen het voetbal te ontdekken. De uitgave is bedoeld voor iedereen die zich graag bezighoudt met het creëren van een krachtige omgeving voor het leren spelen van het voetbalspel.
Keywords: Voetbal