Volleybal - Evdokimoff, Natasha, ....- (Etten-Leur : Corona, 2016)
Volleybal wordt wereldwijd gespeeld, al dan niet in competitieverband. In dit boek komen allerlei aspecten van deze sport vrij kort aan de orde. Zo is er aandacht voor o.a. de ontstaansgeschiedenis, spelregels, het speelveld, uitrusting, gang van zaken bij wedstrijden, posities en technieken. Ook is er aandacht voor het beachvolleybal. Helaas staan in een overzicht van bekende spelers geen Nederlandse volleyballers. Tot slot is een kleine quiz opgenomen. Elk item wordt op een dubbele pagina belicht. Achterin staan een woordenlijst en een register. Overzichtelijke lay-out met soms vrij lange teksten, tabellen, kaarten en veel kleurenfoto's, vaak met een kort bijschrift in een ander lettertype. Visueel wel een aantrekkelijk boek, maar het taalgebruik is soms moeilijk. Dit is vrijwel het enige informatieve jeugdboek over volleybal. Deze uitgave maakt deel uit van de uitgebreide serie 'Ken je sport'*. In tegenstelling tot de in vorige jaren verschenen delen (minder praktische opzet en andere lay-out met o.a. langere teksten, moeilijker taalgebruik en dunner papier) is dit deel niet geschikt voor moeizame lezers. Geschikt als bv. kennismaking met de sport. Vanaf ca. 11 jaar.
Kennismaking met volleybal. Met praktische tips voor de uitrusting, spelregels en wedstrijden. Met quiz en actiefoto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.