Leerkracht zijn in een stedelijke context : basiscompetenties, taalverwerving en talenbeleid - De Groot, Barbara, ....- (Brussel : Politeia, 2017)
Wanneer je start als leerkracht in een stedelijke context, begin je aan een boeiend en verrijkend avontuur. De dynamiek die je in deze scholen ervaart, vind je immers nergens anders terug. Toch schrikken veel jonge leerkrachten wanneer ze de eerste keer voor een stedelijke klas staan. Al die talen, al die culturen, hoe moeten ze daarmee aan de slag als de leerlingen nauwelijks tot geen Nederlands spreken buiten de school? Hoe kunnen deze leerlingen toch goede resultaten halen en wat kun je daar als leerkracht toe bijdragen? En hoe ga je om met anderstalige ouders? Het is maar een greep uit de talloze vragen die beginnende én ervaren leerkrachten in de (groot)stedelijke context zich stellen. In dit boek tracht Barbara De Groot deze vragen te beantwoorden zodat je als leerkracht beter voorbereid aan de slag kunt gaan. Daarnaast geeft ze ook een aantal inzichten mee die belangrijk zijn voor je dagelijkse klaspraktijk en die jouw opdracht eenvoudiger en aangenamer zullen maken.