Veerkrachtig voor de klas : oplossingsgericht werken met je sterktes : toolboek - Jehaes, Annick, ....- (Brussel : Politeia, 2017)
Leerkrachten die een goed beeld hebben over zichzelf en hun functioneren, staan veerkrachtiger voor de klas. Ze zijn minder snel uitgeblust, hebben meer zelfvertrouwen, energie en werkplezier. Door te reflecteren over de verschillende lagen van hun persoonlijkheid kunnen leerkrachten hun loopbaan waarderend in kaart brengen en achterhalen wat zij wensen voor hun toekomst in het onderwijs. In ‘Veerkrachtig voor de klas' overloopt Annick Jehaes de diverse facetten van het leerkrachtenbestaan en pakt op een oplossingsgerichte wijze belemmeringen aan. Leerkrachten worden uitgenodigd om met een persoonlijk stappenplan en concrete acties te werken aan meer veerkracht.