Le petit prince - de Saint-Exupéry, Antoine, 1900-1944 ([Paris] : Gallimard, 2017)
In dit moderne sprookje vertelt de schrijver en vliegenier over zijn ontmoeting met de kleine prins. Wijs en relativerend zijn de mooie verhalen die de prins vertelt over de planeet waar hij woont en de andere planeten die hij bezoekt. Heel subtiel worden, vooral wat betreft volwassenen, onder andere gezagsverhoudingen, menselijke relaties en solidariteit, kameraadschap en eenzaamheid, in een wat laconieke stijl aan de kaak gesteld, versterkt door 'naïeve' illustraties in zachte kleuren van de schrijver zelf. Dit in 1943 geschreven klassieke werkje is vanwege de hoge opvattingen van menselijke waarden ook voor deze tijd nog steeds van belang. Vanwege het heimwee van de auteur naar de kindertijd zal dit boekje volwassenen aanspreken evenals kinderen die oog hebben voor symbolische waarden in het verhaal. Aantrekkelijke uitgave met aquarellen in kleur van de auteur, geschikt voor middelbare scholieren in de bovenbouw havo/vwo. Leeslijstboek. © NBD Biblion
Avec des aquarelles de l'auteur
Weemoedig-poëtisch sprookje waarin een prinsje van een andere planeet aan een piloot over zijn ervaringen vertelt.