Professionele loopbaancoaching : praktijkboek voo rhet begeleiden van loopbaanvragen - Dols, Rozemarijn, ....- (Culemborg : Van Duuren Management, 2012)
Loopbaancoaching of loopbaanadvisering is een jonge professie en door verschillende maatschappelijke en economische ontwikkelingen volop in beweging. In deze tijd van vele beroepskeuzemogelijkheden voor jongeren, het wegvallen van lifetime-employment, krapte op de arbeidsmarkt, burn-out onder dertigers, het vitaal houden van vijftigers en zestigers, schreeuwt het vak om professionalisering. Professionele loopbaancoaching is het eerste boek dat een goed overzicht biedt aan iedere professional die zich bezighoudt met loopbaanvraagstukken. Het boek geeft inzicht in wat het vakgebied inhoudt en laat u zien welke hulpmodellen u kunt gebruiken bij het begeleiden van mensen in hun loopbaan, met welk loopbaandilemma zij ook komen. Uiteenlopende loopbaanvragen komen uitgebreid aan bod, met thema's als:- Keuzebegeleiding: Wat wil ik?'- Competentiecoaching: 'Welke loopbaancompetenties moet ik ontwikkelen?' - Levenscoaching: 'Hoe kan ik zin geven aan mijn werk?'- Loopbaancounseling: 'Wat remt mij in mijn loopbaanontwikkeling?' Professionele loopbaancoaching biedt u een helder overzicht van denkwijzen, methodieken en instrumenten en geeft u veel praktische tips. Het brengt de beste elementen bijeen uit diverse stromingen en leert u om pragmatisch te werk te gaan, en vooral ook om onderzoekend, kritisch en respectvol te zijn. Dit boek is de gereedschapskist voor iedere loopbaancoach die zich wil professionaliseren en verdiepen.
Keywords: Loopbaan