L'écume des jours : roman - Vian, Boris, 1920-1959 (Paris : Le livre de poche, 2017)
Boris Vian (1920-1959) die in de krap veertig jaar dat hij leefde koortsachtig vele beroepen uitoefende, van schrijver, journalist, vertaler, jazzmusicus, tot zanger, bereikte in deze roman een hoogtepunt van spotternij, razernij en relativiteit. Geen enkele situatie waarin zijn figuren terechtkomen lijkt verband te houden met de realiteit zoals wij die kennen (de overdreven verafgoding van Sartre, de vreemde relatie van de hoofdpersoon Colin tot de kok, het gesmijt met geld, en de bizarre ziekte waaraan Chloé, Colin's vrouw, komt te overlijden). Nog steeds schokt en amuseert het boek. Door de vele Franse woordspelingen en woordverdraaiingen niet altijd makkelijke lectuur. Onlangs verfilmd door Michel Gondry met Audrey Tautou; op het omslag een scènefoto. Normale druk. © NBD Biblion
Psychologische literatuur
Surrealistische roman over de ondergang van de jonge liefde tussen een rijke jongeman en een beeldschoon meisje