Vendredi ou la vie sauvage : roman - Tournier, Michel, ....- (Paris : Gallimard jeunesse, 2016)
Michel Tournier parafraseert in dit boek op het thema van het beroemde boek Robinson Crusoe van Defoe. Hij verandert het thema in die zin dat Vrijdag zijn meester Robinson leert hoe te overleven in de wildernis. Uiteindelijk is het zelfs Vrijdag, die met een schip dat na vele jaren langs komt meegaat naar de zgn. beschaving. Robinson kiest definitief- in gezelschap van de scheepsjongen- voor zijn eenzaam bestaan. Het boekje is een deeltje uit de Folioserie van Gallimard voor Mavo-VWO bewerkt door een werkgroep van de Vereniging van Leraren in de Levende Talen. Een vocabularium met vragen is bijgevoegd. Vooral voor de jongere leerlingen uit de doelgroep geschikt. Besteladres: A. Daams, Amsterdam. © NBD Biblion
Gebaseerd op: Vendredi, ou les limbes du Pacifique
Parafrase op het thema van het beroemde boek Robinson Crusoe van Daniel Defoe. - Illustraties: Jean-Paul Götting