Oscar et la dame rose : roman - Schmitt, Eric-Emmanuel, 1960- ([s.l.] : Magnard, 2016)
Briefroman bestaande uit twaalf brieven, geadresseerd aan God en geschreven door de 10-jarige Oscar die ernstig ziek is en weet dat hij gaat sterven. Hij verzet zich heftig in eerste instantie maar vindt troost en berusting door tussenkomst van Madame Rose, een dame die kinderen in het ziekenhuis bezoekt en die hem aanraadt zijn problemen en vragen aan God voor te leggen. Het boek is het derde deel uit een serie, maar is heel goed los leesbaar. Het eerste deel 'Milarepa'* gaat over het boeddhisme, het tweede 'Monsieur Ibrahim et les fleurs du coran'* over de soefibeweging. Dit deel handelt over het christendom. Gespeend van enige sentimentaliteit weet de auteur de lezer in het hart te raken en de laatste levensdagen van een jong kind op een reële en vaak humoristische manier te beschrijven. Het gebruik van woorden behorend tot het zogenaamd 'Français populaire' vereist wel enige kennis van het Frans. De vlotte manier van schrijven maakt het boek prettig leesbaar. © NBD Biblion
Een 10-jarige jongen schrijft brieven aan God over zijn aanstaande dood en hoe hij steun vindt in zijn christelijk geloof.
Josiane Grinfas - Christendom