Nieuwkomers op school - Tijnagel, Anouk, ....- (Huizen : Pica, 2017)
Conform het Verdrag van de rechten van het kind, moet elk vluchtelingenkind binnen de drie dagen na aankomst kunnen genieten van onderwijs. Het inrichten van goed en gepast onderwijs voor deze kinderen is een uitdaging waar veel mensen zich met hart en ziel voor inzetten. In dit boek komt iedereen aan het woord die hierbij betrokken is: in het ene deel de leraren, schoolleiding, bestuurders, onderzoekers en deskundigen en in het andere deel 'Wie ben jij?' de kinderen zelf.
Keerdruk - red. Myriam Lieskamp, José Van Loo en Annemieke Schoemaker ; coördinatie en tekst inleiding 'Wie ben jij?' Anouk Tijnagel
Keywords: Migranten ; onderwijs