Kinderlogica : filosoferen op een multiculturele school - Wassenberg, Sabine, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2017)
Sabine Wassenberg is al tien jaar lang filosofiejuf op multiculturele basisscholen in Amsterdam-West. Ze praat met haar leerlingen over grote vragen en gaat taboes niet uit de weg. En wat blijkt? De logica van deze kinderen is vaak helderder en directer dan menig debat in de grotemensenwereld. Ze stelt zich open op en luistert echt naar wat iedereen te zeggen heeft, en daardoor leert ze veel over de denkbeelden van kinderen uit andere culturen. En ze wordt ook nog eens stevig aan het denken gezet over haar eigen westerse waarden. Kinderlogica is een eye-opener voor iedereen die geïnteresseerd in de toekomst van onze multiculturele samenleving - en wie is dat niet? 'Eigenlijk kunnen we niets weten. We dénken het allemaal!' - Manal, 12 jaar 'De IS zijn geen moslims. Doden is haram.' - Abdelrachman, 11 jaar
Keywords: Filosofie ; kinderen