Tekeningen : beeldtaal van het onbewuste - Furth, Gregg M., ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2004)
De schrijver geeft een populaire weergave van zijn proefschrift over de psychologische interpretatie van tekeningen. Hij steunt daarbij vrijwel volledig op de psychoanalytische theorie van Jung. In zes helder geschreven hoofdstukken geeft Furth een overzicht van zijn methode en uitgangspunten voor het gebruik van tekeningen als therapeutisch werkmateriaal. Hij verantwoordt zijn betoog met zorgvuldige literatuurverwijzingen en wijdt een volledig hoofdstuk aan waarschuwingen t.a.v. misbruik van deze techniek. Deze twee kenmerken compenseren m.i. het hier en daar wat al te stellige verhaal. Het boek is geschreven in een vlotte, gemakkelijk te lezen stijl en is uitstekend vertaald. Het gebruik van talrijke illustraties verhoogt de leesbaarheid nog verder. De auteur veronderstelt echter meer zelfdiscipline en psychotherapeutisch inzicht van de lezer, dan men op het eerste gezicht zou verwachten. © NBD Biblion
Studie over de interpretatie van tekeningen als psychotherapeutisch hulpmiddel.
Keywords: Kindertekeningen ; psychologie