Cultuur en opvoeding - Eldering, Lotty, 1939- (Rotterdam : Lemniscaat, 2014)
In dit boek staan de opvoeding en ontwikkeling van allochtonen in Nederland centraal. Aan de orde komen onderwerpen als opvattingen over integratie, de rol van de religie, maatschappelijke participatie, cross-culturele verschillen in opvoeding, adolescentie, risicofactoren en probleemgedrag. Veel achtergrondinformatie, die onderbouwd wordt met theorie en recente empirische onderzoeksresultaten. Ook wordt veel inzicht gegeven in recente beleidsmaatregelen. De schrijver heeft een jarenlange ervaring met onderzoek naar de positie van etnische minderheden in Nederland. Dit boek krijgt terecht het keurmerk 'standaardwerk' mee. In deze herziene druk zijn actuele gegevens verwerkt. Met zwart-witfoto's, een uitgebreide literatuurlijst en register; lay-out met lila steunkleur. © NBD Biblion
Overzicht van de verschillende opvoedingsstijlen betreffende jongeren van allochtone herkomst in Nederland.
Keywords: Intercultureel onderwijs