Homo deus : een kleine geschiedenis van de toekomst - Harari, Yuval Noah, 1976- (Amsterdam : Uitgeverij Thomas Rap, 2017)
Op onnavolgbare wijze beschrijft Yuval Noah Harari in zijn bestseller 70.000 jaar menselijke evolutie, maar met Homo Deus richt hij zich op de toekomst. Met zijn kenmerkende vermenging van wetenschap, geschiedenis en filosofie onderzoekt Harari de dromen en nachtmerries van de eenentwintigste eeuw – van onsterfelijkheid tot kunstmatig leven. Hij stelt fundamentele vragen: Waar gaan we naartoe? Hoe beschermen we onze kwetsbare wereld tegen onze eigen verwoestende krachten? En als we in staat zijn door technologische vooruitgang ons lichaam en onze geest te verbeteren, wat gebeurt er dan met de mensen die zich niet laten upgraden? Wat voor sociale gevolgen zal deze tweedeling hebben? Volgens Harari is het essentieel om meer te begrijpen van de technologische revoluties om ons heen, anders hebben we geen invloed op de koers van onze toekomst. Dit is de volgende stap in onze evolutie. Dit is Homo Deus . Met een voorwoord van Bas Heijne.
Evolutieleer
Geschiedenis van de evolutionaire ontwikkeling van de mensheid vanaf de homo sapiens tot in de 21ste eeuw.
Vertaling van de Engelstalige versie: Homo Deus : a brief history of tomorrow De oorspronkelijke Hebreeuwse uitgave is onder de titel 'The History of Tomorrow' verschenen Vervolg op: Sapiens : een kleine geschiedenis van de mensheid