Succesvol sporten : de beste trainingsmethoden volgens coaches, topsporters en wetenschappers - Van Nieuwstadt, Michiel, ....- (Amsterdam : Nieuw Amsterdam, 2017)
Veel coaches oefenen eindeloos technieken uit het boekje. Ten onrechte, 's werelds grootste sporters trainen speels en durven te kiezen voor een eigen, kenmerkende stijl. Succesvolle sporters bereiken hun beste prestaties door voortdurende aanpassing aan hun omgeving: een setting die steeds verandert en hen continu uitdaagt. In Succesvol sporten analyseert Michiel van Nieuwstadt trainingen, verdiept zich in wetenschappelijk onderzoek en interviewt coaches en sporters, onder wie Marcel Wouda, Paul Haarhuis, Michael Reiziger en Dorian van Rijsselberghe. Zijn zoektocht resulteert in een overzicht van de beste trainingsmethoden. Dit boek is voor (top)sporters, jonge talenten en sportcoaches, om meer uit de sport te halen; om sneller en beter te worden.
Keywords: Training