Sportman - Van Gucht, Ruben, ....- (Kalmthout : Van Halewyck, 2017)
Ruben Van Gucht zette in 2007 zijn eerste stappen in de sportjournalistiek. Sindsdien reist hij de wereld rond, op zoek naar de beste sportverhalen. In dit boek vertelt hij die kleine en grote anekdotes die de voorbije jaren aan zijn neus zijn gepasseerd. De zoektocht naar Johan Bruyneel in Madrid, racen met Tom Boonen en Niels Albert op Francorchamps, een aanvaring met Marc Wilmots in Brazilië, op hoogtestage met Jurgen Van Den Broeck, het evangelie schenken aan Romelu Lukaku, de sprint aantrekken voor Greg Van Avermaet, quizzen met Jan Vertonghen en tochten van honderd kilometer lopen ... Voor het eerst bundelt hij de verhalen die zich in de voorbije tien jaar hebben afgespeeld in zowel zijn carrière als zijn leven. Naast sportjournalist is Ruben Van Gucht een echte sporter. Zo beklimt hij bergen, test hij het werelduurrecord en waagt hij zich aan ultralopen. Sportman wordt hierdoor een wereldreis door Europa, Afrika en Zuid-Amerika, waarin de gebeurtenissen door de ogen van de sportjournalist én de sporter in de journalist worden verteld. Sportman is zo niet alleen het verhaal van de sportjournalist, maar ook van de mens Ruben Van Gucht.
Keywords: Sportjournalistiek