Lekker sporten : zo motiveer je jezelf om te gaan en te blijven sporten - Van der Sluis, Marianne, ....- (Hattem : FitMind, 2010)
Dit boek is voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken om te gaan en vooral om te blijven sproten. Met het volgen van de stappen in dit boek, ondersteund door de oefeningen, ben je in staat om je motivatie om te sporten te beinvloeden en optimaal te houden. Zo kun je de stap maken van leven met het schuldgevoel van 'ik zou eigenlijk iets aan sport moeten doen', naar het tevreden gevoel van het daadwerkelijk doen!Marianne van der Sluis is fysiotherapeut en psycholoog. Door deze achtergrond is zij goed doordrongen van het belang van sporten en bewegen voor de gezondheid. Tegelijkertijd is zij zich ervan bewust, hoeveel moeite het mensen kost om in beweging te komen en te blijven. Vanuit deze gedachte schreef ze dit boek. In het boek wordt duidelijk dat motivatie iets anders is dan gewoon heel hard je best doen, maar meer een samenspel van wensen, voornemens, doelen, energie, kennis, discipline en de handigheid om eigen valkuilen te vermijden.Deze tweede herziene uitgave is op een aantal punten aangescherpt op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van motivatie en sport."Geweldige stimulans om het sporten (weer) op te pakken en te bedenken waarom je het eigenlijk doet en het ook vol te houden! Ik ren nu al weer twee keer per week sinds eind september, voel me lekker fit en ben in 6 weken 3 kilo lichter geworden. Ik ben trots op mezelf!"Marguerite Tuijn¿Een helder en praktisch boek met heel herkenbare situaties, het is direct toe te passen. Het boek is positief geschreven en gaat uit van je mogelijkheden Met de schema¿s in het boek kun je je resultaten goed bijhouden en het zien van je vooruitgang motiveert direct. Ik heb er veel plezier aan.¿ Anja Beijderwellen "Ik had niet gedacht dat ik in zoveel valkuilen tegelijk liep, maar ik begrijp nu wel waarom ik steeds afhaakte. Het is confronterend maar maar wel effectief."