Surfen : feiten, uitdaging, spanning - Mondy, Ben, ....- (Etten-Leur : Corona, 2009)
In dit deel uit de tot nu toe zesdelige serie 'Xxtreme sport' wordt surfen op zee belicht. In zes hoofdstukken komen zaken aan bod als geschiedenis en surfdisciplines, typen planken en uitrusting, welke golven zijn er, trucs en kitesurfen, toekomst, bekende surfers en events. Dit alles wordt verteld in duidelijke taal en met behulp van fraaie, spectaculaire kleurenfoto's. Nadeel van deze internationale productie is dat er geen verband wordt gelegd met de Nederlandse situatie. Er is gebruikgemaakt van verschillende tussenkopjes wat de leesbaarheid zeer vergroot. Voorzien van een inhoudsopgave, handige woordenlijst en een register. Een bruikbaar boek voor spreekbeurten en werkstukken of om meer over deze sport te weten te komen. Ook voor lezers die niets van deze sport weten is het een zeer goede eerste kennismaking met deze sport. Tegelijk verschenen ook delen over deltavliegen en paragliden, en wildwatersporten*. Vanaf ca. 11 jaar. © NBD Biblion
Je wordt wegwijs gemaakt in de wereld van het surfen op hoge golven. Met informatie over onder andere de uitrusting en kleding, technieken en records. Met veel actiefoto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Keywords: Watersport ; surfen