Skydiven : feiten, uitdaging, spanning - Gale, Lesley, ....- (Etten-Leur : Corona, 2008)
Net als snowboarden en rotsklimmen is skydiven - vrije val parachutespringen - een fascinerende extreme sport. Vooral avontuurlijk ingestelde kinderen zijn erg geïnteresseerd in spannende sporten en de avonturen van de sporters. Aan de hand van een logische hoofdstukopbouw worden alle facetten van de sport behandeld. De uitrusting, de vrije val, geschiedenis, parachuteren, alles komt aan bod. Het taalgebruik is erg duidelijk zonder overdreven moeilijke woorden te gebruiken. Natuurlijk worden er wel 'skydive'-termen gebruikt, maar in de handige woordenlijst worden deze goed uitgelegd. Tientallen prachtige kleurenfoto´s illustreren de korte teksten. Het boek is uitermate geschikt voor kinderen die over dit onderwerp bijvoorbeeld een spreekbeurt willen geven. Of deze sport ook in Nederland wordt beoefend, wordt niet verteld. 'Skydiven' maakt deel uit van een serie van zes boeken* over extreme sporten. De auteur is een ervaren skydiver die 3.500 sprongen heeft gemaakt. Voorzien van een register en overzicht van mijlpalen in de geschiedenis van het skydiven. Vanaf ca. 11 jaar. © NBD Biblion
Je wordt wegwijs gemaakt in de wereld van het skydiven ofwel vrije val parachutespringen. Met informatie over onder andere de uitrusting en kleding, technieken en records. Met veel actiefoto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Keywords: Valschermspringen