Danscoaching : persoonlijke ontwikkeling door fysieke en mentale expressie - Van Manen, Jaap, ....- (Amsterdam : Boom/Nelissen, 2012)
Danscoaching combineert coaching met fysieke expressie en dans. Het achterliggende idee is dat het lichaam andere informatie naar boven brengt dan bijvoorbeeld de geest. Vooral mensen met stressklachten zouden via dans weer in contact kunnen komen met hun gevoel. Dit boek gaat in op de ontwikkeling van dit nieuwe en nog tamelijk onbekende vak. Het beschrijft de werking waarbij het ingaat op de wisselwerking tussen beweging en beleving, op chakra's en kernkwadranten en het verloop van de verschillende sessies. In deel drie worden vijf trajecten toegelicht van vrouwen die zich willen ontwikkelen via danscoaching. Dit boek is geschikt voor coaches die op zoek zijn naar non-verbale coachingsmethodes en studenten in dit vak. De stijl is weinig vloeiend of meeslepend, maar wel duidelijk. De auteur, van huis uit theoloog, werkt als dans- en lifecoach en is docent dansexpressie. © NBD Biblion
Danscoaching combineert fysieke en mentale expressie met als doel persoonlijke ontwikkeling. De methode is gebaseerd op vrije expressie. Volgens van Manen tonen we via deze dansvorm wie we zijn en wat we willen bereiken, op een andere manier dan bij traditionele coaching. Ontwikkeling, methodologie en praktijkvoorbeelden.
Beschikbaar als e-book in de LEHO-cursus 'Bibliotheek'
Keywords: Dansen