Handboek crossfit : de revolutionaire fitnesstraining waarmee je in korte tijd meer kracht én een beter uithoudingsvermogen bereikt : inclusief volledig uitgewerkt 8-wekenprogramma - Petrik, Marco, ....- (Aartselaar : Deltas, 2014)
De auteur beschrijft een pittige fitnessvorm, waarbij functionele bewegingen (onder andere tillen, springen, klimmen, rennen, duwen etc.) op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk worden uitgevoerd met als doel het lichaam fysiek veelzijdig te ontwikkelen qua fitheid, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit. Na uitleg over de filosofie achter CrossFit en de benodigde basisuitrusting (geen fitnessapparaten) wordt verder ingegaan op de manier van trainen. Deze bestaat uit een warming-up (verbetering van de zuurstoftoevoer naar de weefsels, van de productie van gewrichtsvocht en van de stofwisseling voor de spieren), een mobilisatiedeel (ter bevordering van de beweeglijkheid) en een work-out met tal van basisoefeningen. Het boek sluit af met een intensief trainingsplan van acht weken. De oefeningen lijken willekeurig, maar door het uitgekiende programma zijn ze dat beslist niet. Voortdurend wordt ook het doel van een trainingseenheid uitgelegd. Alles wordt zeer gedetailleerd beschreven en van duidelijke kleurenfoto's voorzien. © NBD Biblion
Dé nieuwe hype in de fitnesswereld CrossFit® is een revolutionair trainingsprogramma dat het beste combineert uit gymnastiek, atletiek en gewichtheffen. Door middel van korte en intensieve work-outs train je de verschillende facetten van je algemene fitheid, van kracht en uithoudingsvermogen tot flexibiliteit en coördinatie. Resultaat: in geen tijd voel je je merkbaar sterker, leniger én fitter. Een bijkomend voordeel is dat je, in tegenstelling tot de meeste klassieke fitnessvarianten, bij CrossFit® uitgaat van natuurlijke bewegingen die je ook in het dagelijks leven gebruikt. Hierdoor ligt het risico op blessures veel lager. Daarmee is CrossFit® voor zowel beginners als gevorderde sporters geschikt. In dit boek kom je alles te weten over deze nieuwe fitnesstrend: - Van de basisprincipes van CrossFit® tot de juiste outfit en uitrusting voor je work-outs - Squats, push-ups, pull-ups, burpees en kettlebelloefeningen: de belangrijkste basisoefeningen worden in detail en met veel aandacht voor de correcte uitvoering beschreven - Workouts of the Day: in dit boek vind je een compleet uitgewerkt CrossFit® trainingsschema voor acht weken
Keywords: Fitness