Verpleegkundig leiderschap - Vermeulen, Hester, ....-; Holleman, Gerda, ....-; Huis, Anita, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2017)
Dit boek nodigt de verpleegkundige uit om zelf het thema verpleegkundig leiderschap te verkennen en eigen te maken. Door leiderschap kun jij invloed hebben op de patiëntgerichtheid, effectiviteit en veiligheid van zorg. Verpleegkundigen zijn van cruciaal belang voor het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg.. Zeker in deze tijd van waarin de zorg steeds complexere wordt. Dit boek is helpt je, door middel van een verscheidenheid aan opdrachten, zelf op zoek te gaan naar antwoorden op vragen als; wat betekent klinisch leiderschap in de praktijk? Wat zijn de verschillende fasen in de ontwikkeling naar klinisch verpleegkundig leider? Welke rol speelt een klinisch leider in haar omgeving? Waarom zijn verpleegkundigen die klinisch leiderschap vertonen zo belangrijk voor hun team, hun afdeling? Hoe geeft de verpleegkundige vorm aan klinisch leiderschap vorm in multidisciplinaire samenwerkingsverbanden ? Hoe geeft de beroepsgroep vorm aan verpleegkundig leiderschap? Dit boek is bedoeld voor alle ambitieuze verpleegkundigen die zich in uiteenlopende rollen en functies bezighouden met de professionalisering van hun vak en de functie van aanjager vervullen. Meer specifiek gaat het om: verpleegkundigen die een programma volgen tot verpleegkundig leider, verpleegkundige adviesraden, verpleegkundig specialisten in opleiding, studenten in de laatste fase van de bachelor opleiding.
Keywords: Verpleging