Je hebt er oog voor : arbitrage in de sport - Brink, Cors, ....-; Wieldraaijer, Eimer, ....-; Vlasblom, Jan, ....- (Deventer : ...daM uitgeverij, 2016)
Het leven van een scheidsrechter gaat niet over rozen. Sporters en supporters denken het vaak beter te weten en in sommige gevallen is dat ook zo. Het maakt het vak van leidsman er niet altijd leuker op. Om de moed erin te houden, ervaringen uit te wisselen en met goed gemoed naar de toekomst te kijken, delen scheidsrechters hun visie en verhalen in deze bundel met de complimenteuze titel: 'Je hebt er oog voor'. Bekende voetbalfluiters als Björn Kuipers en Kevin Blom leggen uit hoe zij tegen technische en maatschappelijke ontwikkelingen aan kijken en hoe ze het vak leuk houden. Ook leidsmannen en -vrouwen uit andere takken van sport als rugby, waterpolo, hockey, handbal, turnen, tennis, paardensport en judo komen aan het woord. Het zijn vooral interviews met veel foto's, kadertjes en een enkele graphic. Een steun in de rug en leerzaam boek voor (potentiële) scheidsrechters, waar de sportwereld helemaal niet zonder kan.