Vitale architectuur : gereedschap voor levensduur - Roorda, Ruurd, ....-; Kegge, Bas, ....- (Rotterdam : Nai010, 2016)
Van het Pantheon in Rome tot de Zollverein school in Essen, Vitale architectuur beschrijft gebouwen met toekomstwaarde, waarbij de architectuur de levensduur bepaalt. De ruimtelijke kwaliteit van deze gebouwen is de kern van hun waarde en duurzaamheid, ook of juist bij veranderend gebruik. Vitale architectuur richt zich op opdrachtgevers, gebruikers, architecten en ontwerpers. Het boek brengt twintig gebouwen in beeld, die worden beschreven, geduid en gedocumenteerd met behulp van plattegronden, doorsneden, diagrammen en foto's. Met deze ruimtelijke analyse van zowel iconische als alledaagse gerealiseerde gebouwen van het begin van de jaartelling tot nu ontwikkelen de auteurs een methodiek voor levensduur en een houvast voor de toekomst. Ruurd Roorda is architect en medeoprichter van ROORDAENDB. Hij geeft les aan de Technische Universiteit Eindhoven. Bas Kegge (MArch) studeerde architectuur aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Momenteel is hij werkzaam bij Geurst & Schulze Architecten in Den Haag.
Meertalig
Keywords: Duurzaam bouwen