Trampolinespringen : geschiedenis, regels en tips - Mason, Paul, ....- (Etten-Leur : Corona, 2010)
In vogelvlucht worden allerlei aspecten van trampolinespringen, een van de nieuwste Olympische sporten, belicht. Geschiedenis, toestel en uitrusting, training en veiligheid, verschillende sprongen en wedstrijdspringen worden elk toegelicht over twee pagina's. Afgesloten wordt met een overzicht van wereldkampioenen en Olympische kampioenen. Centraal staan de kleurenfoto's waarop vooral jongeren in actie te zien zijn. De Angelsaksische oorsprong is enigzins te merken in zowel tekst als illustraties. Redelijk overzichtelijke lay-out op een witte achtergrond, met allerlei kaders en korte tekstblokken met een eigen kop. De onderschriften bij de foto's staan in een kleinere letter. Eigenlijk verduidelijken de illustraties meer dan de korte tekstjes. Het taalgebruik is redelijk goed op de doelgroep afgestemd. Soms zijn er wat lange zinnen gebruikt. Vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst achterin. Verder zijn aanwezig een register en enige, ook Nederlandstalige, internetlinks. Uiteraard leer je een sport het beste in de praktijk. Dit is, voor zover bekend, het enige informatieve jeugdboek dat geheel aan trampolinespringen is gewijd. Tegelijk verschenen in de serie 'Ken je sport'* nog tien nieuwe delen. Vanaf ca. 11 jaar. © NBD Biblion
Kennismaking met trampolinespringen, voorzien van praktische tips voor toestel, veiligheid, zweeffasen, afzet en landing, en wedstrijden. Met veel tips en actiefoto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Keywords: Trampolinespringen