Turnen - Worsley, Arlene, ....- (Etten-Leur : Corona, 2015)
Kennismaking met turnen, met aandacht voor o.a. de geschiedenis, de basis (posities en bewegingen), de toestellen, de westrijdsport en bekende turners. Met actiefoto's in kleur en website met luisterversie, filmpjes enz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Vroeger was turnen een manier om soldaten te trainen. In zes korte hoofdstukken wordt niet alleen de geschiedenis van de turnsport belicht maar ook de turnhal, de basis (posities en bewegingen) de toestellen en de westrijdsport. In de laatste hoofdstukjes worden enkele turnsterren voorgesteld, ook Nederlandse zoals Epke Zonderland en Verona van de Leur. Tenslotte volgen nog enige tips om in vorm te blijven. Kleurrijke en overzichtelijke lay-out met grote en kleine kleurenfoto's (waaronder veel actiefoto's) met een korte toelichting in een vette letter. De tekst staat in blokjes, regelmatig onderbroken door een witruimte. Er is een duidelijke letter gebruikt. De foto's sluiten vrij goed aan bij de tekst. Het taalgebruik is redelijk goed op de doelgroep afgestemd. Moeilijke woorden als koolhydraten en salto zijn vetgedrukt. Ze zijn opgenomen in de woordenlijst achterin. Met register. In de uitgave staat een code die toegang geeft tot de website www.avplus.nu waarop zowel de luisterversie staat als filmpjes, weblinks, puzzels en quizzen. Er is ook aandacht voor de turnsport in Nederland. Maakt deel uit van de serie 'Sport en passie'*. Geschikt om kinderen kennis te laten maken met de turnsport. Wellicht wordt het hun passie! Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar. © NBD Biblion
Keywords: Turnen