Dansen - Veitch, Catherine, ....- (Etten-Leur : Corona, 2012)
Wat is dansen, welke delen van je lichaam gebruik je en hoe dans je veilig? Negen vragen over dansen worden in enkele zinnen beantwoord. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.
Wat is dansen? Hoe leer je dat? Is het gezond?, Wat gebeurt er met mijn lichaam wanneer ik dans? Dit zijn titels van hoofdstukken in dit handzame boekje over dansen. In elk hoofdstuk wordt een vraag beantwoord. Hoewel dit gebeurt in enige korte zinnen en met duidelijke woorden dekken de antwoorden soms bij lange na de vraag niet. Zo wordt de vraag 'Welke soorten dans zijn er?' beantwoord met 'Veel verschillende soorten dans. De Ierse dans is uit Ierland afkomstig'. Overzichtelijke bladspiegel met de vraag in grote vetgedrukte letters, een grote kleurrijke foto, met daaronder het antwoord in drie tot vier regels, eveneens in vrij grote letter. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt. De uitleg staat ook in de woordenlijst achterin. Voorin is een inhoudsopgave opgenomen. Verder zijn aanwezig een overzicht van dansschoenen op vier foto's, een register en een lijst van boeken en internetsites waarin/op je meer kunt lezen over dansen. Deze uitgave maakt deel uit van de subserie 'Mijn lichaam en sport' in de reeks 'Mijn eerste docu-boek'*. Bedoeld voor kinderen vanaf ca. 6 (voorlezen) t/m 8 jaar (zelf lezen). © NBD Biblion
Mijn eerste docu-boek - Variante reekstitel op omslag: Mijn lichaam en sport
Keywords: Dans